Japan

Donderdag ga ik naar Japan. Zover ben ik geloof ik nog nooit weggeweest. Met dank aan Ine & Richard, bij wie ik welkom ben.

Zojuist belde ik de helpdesk van de KLM. Ik had namelijk afgelopen vrijdag elektronisch een groot bedrag overgemaakt om m'n reis te betalen. Maar vandaag merkte ik dat ik de 41 eurocent achter de komma vergeten was. 'Is dat een probleem?', vroeg ik. De behandelende dame dacht van wel, maar raadpleegde voor de zekerheid eerst haar baas. Die had genereus de hand over het hart gestreken, begreep ik even later.

Terzijde: ik heb eindelijk m'n fotorubriek enigszins bijgewerkt.

22 meil 2006


Het gewone volk en de minister

Minister Rita Verdonk is 'recht door zee' en ze merkt nu dat zulks aanslaat bij de man in de straat. En inderdaad, veel verder dan: 'Regels zijn regels en die gelden voor iedereen' kwam ze niet, afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer. De leden van die Kamer hadden plotseling te horen gekregen dat hun ambitieuze collega Ayaan Hirsi Magan nooit Nederlander was geweest.

Levenskunstenaar Verdonk beweerde dat de wet haar geen ruimte had gelaten om iets anders te 'constateren'. Maar de parlementariėrs dachten daar anders over. Dus beloofde mevrouw uiteindelijk de niet aanwezige ruimte te gaan benutten. En deelde ze mee dat Ayaan de komende zes weken ineens wel Nederlander was.

Iemand met de ambities van Verdonk is natuurlijk niet tot elke prijs principieel.

foto: Jan de Zeeuw

['Vreemdeling']

19 meil 2006


Foto's Benin V

foto: Jan de Zeeuw

Een portretje.

15 meil 2006

[foto's Benin I & Il]


Foto's Benin IV

foto: Jan de Zeeuw

Een meisje in Savalou. Morgen meer foto's.

14 meil 2006

[foto's Benin I & Il]


Foto's Benin III

foto: Jan de Zeeuwfoto: Jan de Zeeuw

Ze houden allemaal van voetbal in Benin. Ze hebben er allemaal een tv, hoe arm ze verder ook zijn. En ze zijn enorm voor Ivoorkust bij het komende wereldkampioenschap. En daarna voor Nederland, zeggen ze, maar dat kan ook tactische bijbedoelingen hebben. Nederland-Ivoorkust, Stuttgart, 16 juni.

1 meil 2006

[april] [januari 2007] [foto's Benin I & Il]

Jan de Zeeuw