New Orleans

Waar iedereen al een tijdje bang voor was, dreigt nu te gebeuren: een echte etnische zuivering in the land of the brave and the free. Onder verantwoordelijkheid van godsdienstwaanzinnige W. Bush. Het wordt tijd dat God weer eens contact met hem opneemt, want als hij het zelf het heft in handen neemt dan weet men het wel.

Toen ik jaren geleden in New Orleans een verkeerde afslag nam en mijn auto stilzette om mij te oriŽnteren, stopte er vrijwel onmiddellijk een andere wagen naast mij. De bestuurder en ik draaiden raampjes open. De man zei: "Don't stop here. This is a pretty dangerous area. Better follow me." Ik zei dank je wel en volgde hem. Het was natuurlijk erg aardig van die man, want naar later bleek, was ik in de beruchte wijk Lower Ninth Ward terechtgekomen. Wat ze nu van plan zijn, is minder aardig: de hele wijk niet meer opbouwen en als waterreservoir gebruiken voor het geval de rivier of het meer weer overstroomt. Bijkomend voordeel: de gevluchte zwarte bewoners kunnen niet meer terug.

Je kunt het allemaal lezen in een geweldige reportage van Gert van Langendonck in "M" van NRC. Zeg ik ook eens iets leuks over die krant. Hoewel een hyperlink er niet inzit, want daar willen ze geld voor zien. Washington Post is helemaal gratis & minstens zo goed.

 jdzh12605k.jpg (29360 bytes)

5 november 2005

[oktober] [december]

Jan de Zeeuw