Parijs!

Een paar maanden geleden was ik met wat fotografen in Parijs. Een fotoreportage, zodoende. Vergeet F11 niet, als je scherm te klein is.

22 juni 2005

['Parijs 2002']


Vigilat ut quiescant

't Is toch bewonderenswaardig hoe de politie tussen het flitsen door ook verder nog over onze veiligheid waakt. Zo zijn ze nu bijvoorbeeld met z'n tachtigen op zoek naar een Veluwse poema, een schuw dier dat geen mens kwaad doet. Maar je weet het nooit! Desgevraagd probeerde een agente op tv uit te leggen waarom het arme beest direct zal worden doodgeschoten in plaats van te worden verdoofd. De reden bleef onduidelijk want het mens kwam niet uit haar woorden. Maar dat ze daar hun best doen, was wel duidelijk. En in Heerlen hebben ze inmiddels het hele treinstation ontruimd omdat iemand zijn laptop was vergeten. Daar kun je wel lacherig over doen, maar stel je eens voor dat die computer ontploft was?

Nog meer oplettend werk van onze vrienden: lees wat een Haagse fotografiestudente uit ServiŽ overkwam toen ze op straat wat foto's wilde maken.

15 juni 2005

['Blauw']


Oezbekistan is een goed land

Dat vond ik aanvankelijk ook. Gaandeweg ging ik daar wat anders over denken. De massamoord van vorige maand kwam toch nog als een schok. Althans voor mij, echte mannen als Poetin en Rumsfeld doen daar niet moeilijk over. Waarom zou je als machthebber ook je cynisme verbergen als je de publieke opinie grotendeels mee hebt. Asfalteren dat Afganistan, uitroken dat TsjetsjeniŽ. En als de Grote Oezbeekse Kindervriend Karimov je daarbij helpt, dan gaan zijn onderdanen toch niet demonstreren tegen zo'n man? Een staaltje sublieme journalistiek in The Washington Post van vandaag.

14 juni 2005

['Uit Centraal-AziŽ weinig nieuws']


The crowd

jdzh12301h.jpg (253195 bytes)

12 juni 2005

[Meer Moers]


Nog meer Moers

Hier nog wat foto's van Moers, het Duitse jazzfestival van vorige maand. Ik zit nu toch middenin de foto's.

jdzh12303k.jpg (45892 bytes) jdzh12302k.jpg (38733 bytes)

6 juni 2005

[Meer Moers]


Nee!

't Was een mooie dag, gisteren. Een overwinning voor de democratie, om eens een paar grote woorden te gebruiken. Terwijl die kwast van een Wilders Balkenende een 'slecht verliezer' noemde, hoorde heel Nederland dat Balkenende juist een goeie verliezer was. De premier zei blij te zijn met de hoge opkomst en met de door het referendum geŽntameerde discussie over Europa.

Bovendien wil hij opeens de burgers in de toekomst 'meer betrekken bij de besluitvorming rondom Europa'. Kijk, dat was nou precies de bedoeling. Hooguit een beetje vreemd dat hij daar niet wat eerder opgekomen is. Kennelijk was hij hard toe aan een corrigerend tikje. En hij niet alleen.

2 juni 2005

[mei] [juli]

Jan de Zeeuw